Project Flores (Indonesië) 2017

Gedurende de laatste jaren wordt de wereld van de Ontwikkelingshulp steeds vaker geconfronteerd met projecten welke met de beste bedoelingen worden opgezet, maar waarvan het voortbestaan vaak na korte tijd al wordt bedreigd vanwege het ontbreken van een voldoende verdienmodel. Organisaties als Wilde Ganzen zijn hier meermaals mee geconfronteerd en hebben de lat voor projecten om in aanmerking te komen voor hun financiële steun aanzienlijk hoger gelegd. Wij als SOS Meerlo-Wanssum hebben dit inmiddels ook gedaan. Gevolg hiervan is geweest, dat geen van de inschrijvingen voor onze traditionele 3-jarige projecten, door de strengere screening kwam, om als opvolger te dienen van het project School on Wheels in India. Omdat we toch graag een project wilden steunen om de aandacht op onze Stichting gevestigd te houden en onze sponsoren te laten zien dat we niet stil zitten, hebben we gekozen voor een éénjarig project.

Dit project is aangedragen door Annemiek Coppis uit Swolgen namens de Stichting Kita Juga uit Maasbree. Deze Stichting ondersteunt sedert 2007 projecten in de buurt van het stadje Labuan Bajo op het westelijke puntje van het Indonesische eiland Flores. Kita Juga betekent letterlijk ‘Wij tellen mee’ en als zodanig streeft deze stichting naar ondersteuning van en het financieren van hulpmiddelen voor lichamelijk en/of geestelijk beperkte mensen in deze regio. Zij hebben o.a. een massage-trainingscentrum opgericht waar zowel blinde als dove mensen als professionele masseurs werkzaam zijn; mensen met gezondheidsklachten uit de regio zijn hun doelgroep en daarnaast ook toeristen.

Het project dat onder onze aandacht is gebracht betreft de vervanging van een generator voor de massage salons, zonder welke de salons niet kunnen functioneren. Het project is inclusief transportkosten en plaatsing van de generator begroot op € 12.000. Door een misverstand tussen SOS en Wilde Ganzen, moeten we het deze keer zonder steun van laatstgenoemde doen, maar desondanks heeft SOS Meerlo-Wanssum ook deze keer dit project tot een goed einde weten te brengen.

Huidige status project

In 2017 is de generator geplaatst en naar de laatste berichten maakt Kita Juga nog steeds dankbaar gebruik van deze investering. Zij hebben hierdoor financiële ruimte gekregen om geld te investeren in een rolstoelproject, aangezien vele mensen van hun doelgroep al 2 jaar op een rolstoel aan het wachten zijn.

Klik hier om naar de galerij te gaan.